WEDSTRIJD ZVC Leopoldsburg - ZVK Meeuwen  1 - 6  (0-2)

DATUM 10-02-2012  20:25

DOELPUNTEN

VERSLAG De beloften van Meeuwen waren een maatje te groot voor de Kampse youngsters. En dan mochten wij nog van geluk spreken dat keeper Davy Trippaers bij herhaling de schade wist te beperken. Spijts de grote kloof was onze goalie de man van de match bij ZVC.

Johan Munters had midden de eerste helft met een own goal de zegereeks van ZVK op gang gebracht: 0 – 1. Meeuwen speelde met meer overzicht en combineerde vlot. Leopoldsburg daarentegen bezondigde zich aan teveel individuele acties, terwijl het samenspel veelal over het hoofd werd gezien.

Balverlies was legio. Dat resulteerde net voor het einde van de eerste periode in een tweede doelpunt via een mooie stiftbal: 0 – 2. Een niet overdreven ruststand.

Na de frisdrank liep ZVK meteen verder uit: de bal werd recht voor en op korte afstand van het doel panklaar afgeleverd; scoren was voor de opgerukte Meeuwenaar een koud kunstje: 0 – 3.

De thuisploeg kwam even later aan het venster piepen. Tot aan de 39' nam Gianni Wawrzak de Kampse ploeg heel even op sleeptouw; hijzelf leverde meerdere kanonskogels af binnen het doelkader, maar de bezoekende keeper pareerde elk schot met brio.

In de 40' leverde een vlotte combinatie de 0 – 4 op. En geen twee minuten later werd de bres vergroot : 0 – 5. Match al lang gespeeld. Met nog vijf minuten te gaan miste Leopoldsburg een 10 meter, doch in dezelfde minuut kon Johan Munters de eer redden: 1 – 5. Balverlies en de daarop volgende kwieke actie van ZVK leidden tot het eindresultaat: 1 – 6.

Onze youngsters hebben nog heel wat te leren om het niveau van de topploegen te benaderen. In hun eerste seizoen betalen ze uiteraard leergeld. Maar het aanwezige potentieel wettigt de hoop dat het volgend seizoen reeds beter kan draaien.

De scheidsrechter leidde de wedstrijd heel secuur en zonder fransjes. Vrijwel voorbeeldig. (Clamonz)